Interactieve avond met Emmy

Dinsdagavond 3-10 was LAJK te gast bij LAJK partner HAS Venlo. Behalve LAJK leden waren ook HAS studenten welkom bij de thema-avond. Frans van Leijden praatte ons bij over de ontwikkelingen die de HAS heeft doorgemaakt, waar de onderwijsinstelling nu staat en wat de kernwaarden en ambities voor de toekomst zijn. Daarna gaf hij het woord aan Emmy Keulen, werkzaam bij HAER advies, een dochterbedrijf van LAJK partner AB-Werkt.

Emmy verzorgde een interessante en interactieve presentatie over met als Thema “Ondernemer of werkgever” Waar pas jij bij?

Aan bod kwamen de verschillen tussen ondernemerschap en werkgeverschap, maar ook de verschillen tussen de verschillende werkvormen die je kunt kiezen als je de arbeidsmarkt op gaat. Extra aandacht was er voor de ZZP-ers. De wetgeving voor deze doelgroep veranderd half 2018; en welke kant lijkt het op te gaan. Waar moet je aan voldoen als je als ZZP-er aan de slag gaat, maar ook: Welke risico’s lopen jij en je opdrachtgever als de belastingdienst oordeelt dat er een werkgever-werknemer-relatie is. In haar presentatie bouwde ze extra quizvragen in om energie in het publiek te houden. Daarmee werd het duidelijk dat er een groot grijs gebied is en het letten op details aan te raden is.

Al met al kijken we terug op een geslaagde avond. We hopen dat alle aanwezigen er iets van hebben opgestoken dat van pas komt (of kan gaan komen) in de toekomst!