Rare tijden…

Rare tijden

De coronacrisis. Elk moment van de dag wordt bepaald door Corona. Zet de radio of tv maar aan, werken met het personeel, je klanten of de erfbetreders, het beheerst de dag.

Zelfs het gesprek, op veilige afstand, met de buurman gaat er waarschijnlijk over.

Misschien brengt het ook wel vernieuwende inzichten en/of begrip bij de burger, dat het helemaal niet zo vanzelf sprekend is dat we onze producten van over de hele wereld altijd ter beschikking kunnen hebben. Dat we in ons eigen land niet alleen een noodzaak hebben aan een voldoende en gevarieerd voedselaanbod, maar ook aan een maakindustrie die ons kan voorzien.

Wellicht was het er sneller dan we ooit voorspeld en gehoopt hadden… de lege schappen in de winkels!

Deze uitlatingen werden tijdens de protesten nog wel een aangehaald om de burger wakker te kunnen schudden. Hoe snel kan het gaan?!

Gelukkig is ons land goed ingericht en wordt er nog steeds hard gewerkt om alles zo goed mogelijk draaiende te houden en liggen de winkels nog altijd vol. Dat is in andere landen helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zo ligt ook in meerdere landen de verwerkende industrie deels plat en wordt bijvoorbeeld geen melk meer opgehaald…

Op het veld is het in elk geval een drukte van jewelste. Maaien, zaaien, bemesten. Alles gaat gewoon door. Ook de dieren houden er geen rekening mee en het werk moet gedaan worden.

Nu weten we nog niet hoe we uit deze “crisis” raken en wat voor een nieuwe inzichten, ervaringen of mogelijkheden ons dit op kan leveren.

Mooi is het wel om te zien hoe de creativiteit van sommige ondernemers omgezet wordt in vernieuwende oplossingen of verdienmodellen. Ook op sociaal vlak worden er leuke initiatieven ontplooid waarbij vele vrijwilligers zich inzetten om deze rare tijden toch wat dragelijker te maken.

Samen komen we er wel (sterker) uit!

Bedankt aan iedereen die zich inzet en blijf vooral gezond!

 

Guido Brouwers – Regiocoördinator LAJK