Bestuurswisseling en Vacature

20160113 PB Thijs R (2)Eind september is LAJK Bestuurder Thijs Rompelberg officieel verkozen tot hoofd bestuurslid van de LLTB. Thijs heeft toen aangegeven deze functie niet te kunnen combineren met het LAJK Bestuur. Tijdens de Provinciale Bestuursvergadering (LAJK PB) op 13 januari hebben we officieel afscheid genomen van Thijs. Thijs is 2 jaar actief geweest voor het LAJK DB en heeft zich in die tijd enthousiast ingezet. Rundveehouderij en politiek waren daarbij met name zijn aandachtspunten.

 

 

 

Niels Quicken20160113 PB stemmen niels (3)

Naast het afscheid van Thijs hebben we ook een nieuwe bestuurders in ons midden mogen verwelkomen. Niels Quicken is unaniem verkozen tot Dagelijks Bestuurder van het LAJK. Niels is geen nieuw gezicht in LAJK land. Hij is immers een aantal jaren actief geweest als bestuurder van AJK Midden-Limburg. Niels (29) is oorspronkelijk afkomstig uit Weert, waardoor hij lid werd van AJK Midden-Limburg. Nu woont Niels in Oirlo waar hij bezig is met de buiten familiaire overname van het leghennenbedrijf waar hij al een aantal jaren bedrijfsleider is. Met Niels    verwelkomen we een pluimveehouder die breed georiënteerd is en een praktische instelling heeft!

 

20160113 PBOp 19 juni 2013 is Mat Winkelmolen verkozen tot voorzitter van het LAJK. Een zeer drukke periode volgde. Zowel zakelijk als privé is er voor Mat het een en ander veranderd in deze tijd. Mat heeft zich voor de volle 100% ingezet voor jong agrarisch Limburg. Zijn voorzitterschap werd gekenmerkt door zijn rationaliteit, bescheidenheid, passie en enthousiasme. In deze tijd bouwde Mat door aan de goede relaties die het LAJK al had met leden, bestuurders, NAJK en partners.

Tijdens de PB heeft Mat aan de bestuurders in de provincie mede gedeeld dat hij aan het einde van dit seizoen de voorzittershamer wil gaan overdragen. Er is daarom een vacature voor een nieuwe voorzitter (m/v) die samen met het leden en bestuur zijn/haar passie voor de agrarische sector wil uitdragen door zich in te zetten voor de jonge agrariërs en agrarische jongeren in Limburg. Wil je hier meer over weten? Bel of mail dan naar Mat Winkelmolen.

20160113 PB boerenbattle (22)20160113 PB boerenbattle (15)Na de PB speelden de aanwezige bestuurders het NAJK spel ‘Boerenbattle’ o.l.v. NAJK Voorzitter Eric Pelleboer. Daarna was er nog tijd om rustig bij te praten tijdens de nieuwjaarsborrel!