Bijna voorbij

Het is juni, dus het jaar is al bijna half om… En dat betekent ook dat het LAJK-seizoen bijna voorbij is… En daarmee tevens mijn tijd als voorzitter van deze mooie club!

 In deze drie jaar tijd is zowel privé als zakelijk veel veranderd. Ik ben nu druk met dingen, waar ik drie jaar geleden nog nooit over had nagedacht. Besturen is heel erg leuk, geeft ontspanning en geeft een goed gevoel als je samen weer iets hebt bereikt. Maar als voorzitter moet je ook de tijd en energie hebben om altijd voorop te gaan. Om te voorkomen dat ik dit niet meer waar kan maken, heb ik bewust de keuze gemaakt om na één bestuursperiode te stoppen als voorzitter van het LAJK. Persoonlijk stop ik liever één jaar te vroeg, dan één maand te laat!

 Ik moet toegeven dat ik de afgelopen jaren veel heb geleerd en veel mensen heb leren kennen. In de agrarische sector en voor agrarische jongeren gebeurd op de achtergrond echt heel veel, waar we normaal niks tot weinig van meekrijgen. Ook ben ik, c.q. moest ik, over dingen gaan nadenken waar ik normaal niet eens bij stil zou staan. Ik heb er veel van geleerd. Heel veel.

 Naar mijn idee heeft het LAJK in deze drie jaar veel gedaan en veel bereikt voor jonge agrariërs en agrarische jongeren. Maar dit is eigenlijk een continu proces! Ik ben trots dat ik hier een bijdrage aan heb mogen leveren. Als laatste wil ik iedereen, van lid tot partner van het (L)AJK, bedanken voor de prettige samenwerking en ik weet zeker dat agrarisch Limburg een goede toekomst tegenmoet gaat. Want dat in Limburg veel enthousiaste jongeren zijn, dat is me na deze drie jaar heel duidelijk!

 

Mat Winkelmolen,

Voorzitter LAJK