Hello Goodbye

Unaniem stemde het Provinciaal Bestuur van het LAJK gisteren (8 juni), tijdens de ALV, voor de toetreding van Manon Pinkers (26, Banholt) en Maarten van Cruchten (23, Vlodrop) tot het Dagelijks Bestuur van het LAJK. Beide jonge bestuurders liepen al een paar maanden mee als aspirant bestuurders en zijn enorm enthousiast. Het LAJK is dan ook blij Manon en Maarten te mogen verwelkomen.

20160608I ALV (4)

Aandacht voor het verhaal van Harrie Houben

20160608I ALV (10)

Een kijkje in de unieke boogstal mocht niet ontbreken

Na een openhartige rondleiding door Harrie Houben over het bedrijf in Dieteren waar we te gast waren verplaatste de groep zich naar de vergaderruimte voor de Algemene Ledenvergadering. Alle afdelingen waren vertegenwoordigd en luisterden aandachtig naar de bevindingen en conclusies die Colette van Hout, Studente aan de HAS in Venlo, heeft getrokken uit de enquête die ze voor het LAJK heeft uitgevoerd. Ook gaf Jan Mestrom een inleiding over efficiënt vergaderen en werken als team, wat als er draagvlak voor is een vervolg krijgt binnen de afdelingen.

20160608I ALV (1)

Enkel groene briefjes werden opgestoken tijdens de stemmingsrondes.

20160608 ALV (9)

Aandachtig luisterden de afgereisde bestuurders naar de presentatie van stagiaire Colette van Hout.

 

 

20160608 ALV (3)

Manon Pinkers

20160608I ALV (8)

Maarten van Cruchten

Zoals al eerder aangekondigd namen we afscheid van Mat Winkelmolen (voorzitter), Judith Deusings (penningmeester) en Willem Evers (algemeen bestuurslid) welke alle drie op hun eigen manier in de afgelopen jaren veel voor het LAJK betekend hebben. Ilse Verhoijsen (vice voorzitter) sprak het drietal toe en benoemde daarin de specifieke kwaliteiten, speerpunten en ontwikkelingen. Het LAJK is nog op zoek naar en nieuwe voorzitter met passie voor de agrarische sector. Ilse zal tot die tijd de voorzitterstaken waarnemen. 

Mat, die in zijn vrije tijd graag een noot mee speelt bij de Kapel van Ell werd verrast met een muzikale serenade van zijn medemuzikanten!

20160608 ALV (8)

Ilse bedankt Mat, Judith en Willem namens het LAJK voor hun inzet de afgelopen jaren binnen het LAJK Bestuur. Ze hebben veel tijd en energie geïnvesteerd in het LAJK en daarmee ook in de toekomst van Jong Agrarisch Limburg.

20160608 ALV (11)

De muzikale vrienden van Mat zorgde voor enige emotie.