De zomer voor de deur!

Het is zomer, hier kijk ik altijd het meeste naar uit. Voor mij zijn dat de lange dagen met lekker weer en veel zon waar ik me op verheug. Ook de stortbuien van de afgelopen tijd zullen we steeds regelmatiger tegenkomen. De meesten hebben de tweede snede gras in de kuil en de mais groeit alweer flink. De gerst kleurt geel en het seizoen dendert voort.

Terugkijkend op het eerste half jaar heeft onze sector alweer een hoop meegemaakt. Zo blijven de debatten over stikstof door denderen en treden ook transities in energie en gezonde voeding, om maar eens twee voorbeeld te noemen, steeds verder naar de voorgrond.

Transities waarbij de agrarische sector een belangrijke rol vervult, net als in tal van andere dossiers. Ook de corona crisis heeft nog maar eens laten zien hoe belangrijk de sector is en met hoeveel trots de boeren iedere dag hun vak uitoefenen.

Tijdens de corona crisis zijn namelijk steeds meer consumenten lokaal hun producten gaan betrekken en zijn we meer en meer gaan ervaren hoe veel lekkere en gezonde producten er in onze eigen regio te verkrijgen zijn. Laten we hier dan ook vooral mee doorgaan en nog meer gebruik van gaan maken!

Ook een vakantie in het buitenland was voor veel Nederlanders niet meer zo vanzelfsprekend als eerdere jaren en onder andere het Heuvelland stroomde vol met toeristen die allemaal genieten van al het moois dat Zuid-Limburg te bieden heeft. Dat mooie landschap dat wordt ingericht door onze eigen boeren!

Laten we daarom ook samen positief en met een blik vooruit naar de toekomst kijken. Ook de bijeenkomsten binnen het LAJK mogen dadelijk weer meer en meer fysiek gaan plaatsvinden, waarbij we elkaar weer mogen ontmoeten en gezellige en informatieve avonden mogen hebben.

Eerlijk is eerlijk, dat scherm worden we langzaam allemaal een beetje beu. Ik kijk er ontzettend naar uit!

Anke Custers – Bestuurslid LAJK