Gezellige nieuwjaarsborrel LAJK en nieuw bestuurslid gekozen!

De knusse ‘huiskamer’ van zorgboerderij De Meysebergh in Hulsel was op 18 januari het decor van de LAJK Nieuwjaarsborrel. Voorafgaand aan dit gezellig samen zijn was de eerste vergadering van het provinciaal bestuur. Tijdens deze vergadering is Sanne Janssen (20) uit Stein unaniem verkozen tot dagelijks bestuurslid van het LAJK. Sanne studeert in 2017 af aan de HAS in Den Bosch. Sanne werkt bij Livar waar ze zich bezig houd met marketing en communicatie.

Waar een tijd van komen is, is er ook een tijd van gaan. Gerda Verboort (29) uit Nederweert heeft zich de afgelopen periode enorm fanatiek ingezet voor het LAJK. Veranderende omstandigheden op haar werk en privé zijn de reden dat het bestuurswerk steeds moeilijker te combineren viel. We hebben Gerda leren kennen als een kritisch maar betrokken en daadkrachtig bestuurslid waar je op kan rekenen. Gerda zelf gaf aan tijdens haar bestuursperiode “veel geleerd” te hebben over diverse sectoren en het “erg graag gedaan” te hebben. Ze vind het belangrijk dat de LAJK leden samen komen om van elkaar te leren en met elkaar te sparren over zaken waar ze tegen aan lopen.

Behalve de bestuurswissel en de PB vergadering was er ook nog tijd voor een spelletje. Een quiz geleid door gelegenheidsquizmaster Jos Willekens werd een ware afvalrace. De eer was voor Wiek de Kleijne, bestuurslid AJK Noord-Limburg.

Daarna was er tijd voor een praatje over koetjes en kalfjes, varkens en aardappelen, PK’s en AJK’s onder het genot van een hapje en een drankje.

Het serieuze gedeelte

Afscheid van Gerda

Spanning tijdens de quiz