LAJK voorziet Ronald Mc Donald Huis Maastricht van vers fruit!

Zowel maatschappelijke betrokkenheid als gezondheid staan bij het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK) hoog in het vaandel. Het LAJK draagt graag op een positieve manier haar passie voor de agrarische sector uit en werkt aan een perspectiefvolle toekomst voor de jonge agrariërs. Deze punten werden gecombineerd toen Dagelijks Bestuurder Manon Pinkers, samen met dhr. Notermans het eerste fruit voor de gasten van het Ronald Mc Donald Huis overhandigde. Het fruit werd in ontvangst genomen door directrice Margo de Kock, die vol passie vertelde over het Huis .

Het Ronald Mc Donald Huis is ervoor om te zorgen de kinderen die in het ziekenhuis moeten verblijven altijd hun directe familie in de buurt kunnen hebben. Voor de ouders van de patiëntjes is het niet alleen een slaapplaats maar ook een plek om mensen te ontmoeten die snappen wat je doormaakt en om heel even tot rust te komen.

Manon: “Het Dagelijks Bestuur van het LAJK was het er snel over eens dat we iets voor het Ronald Mc Donald Huis wilden betekenen, maar we wilden ook een duidelijke link houden met de agrarische sector. Toen bleek dat vers fruit al jaren op het wensenlijstje stond was de optelsom snel gemaakt. Heel fijn dat Fruitbedrijf Notermans hier ook aan wil meewerken. Zo ligt er vers Limburgs fruit in het Maastrichtse Ronald Mc Donald Huis”

De komende periode zal er wekelijks vers fruit worden aangevuld zodat de gasten in het Ronald Mc Donald Huis te Maastricht tijdens hun verblijf de dagelijkse vitaminen eenvoudig ter beschikking hebben. Het LAJK hoopt met dit gebaar een klein beetje bij te kunnen dragen aan het thuis-gevoel van de gasten, die vaak in een heel ingrijpende fase verkeren.