Basiscursus bouwen van start

Op donderdag 10 november begon een leergierige groep bouwers aan de -door het LAJK georganiseerde- cursus bouwen. De cursus zal in totaal 4 keer plaatsvinden. Hierna hebben de 12 LAJK leden de beginselen van het bouwen onder de knie. Natuurlijk zijn ze daarna nog geen ervaren aannemer maar de praktische cursus zorgt voor extra inzicht en reikt nuttige tips aan. Dit kan in de toekomst altijd van pas komen. Doordat de deelnemers afkomstig zijn vanuit heel Limburg en men een aantal interesses sowieso deelt is de cursus behalve leerzaam ook leuk!

foto M. Winkelmolen

De praktische insteek van de cursus is belangrijk. Veel bedrijfsopvolgers hebben een HBO of WO opleiding achter de rug. Bepaalde praktische vaardigheden komen daarbij niet aan bod.

foto: M. Winkelmolen

De cursus bouwen is nieuw voor het LAJK. Het idee kwam van een AJK bestuurder die dit inbracht tijdens een provinciale vergadering. In de afgelopen jaren zijn er verschillende cursussen geweest; van Pool, financieel inzicht en bedrijfsovername tot kunstmatige inseminatie, lassen BHV en elektra.