Op de Kaart

Op de kaart

De landelijke en provinciale politiek is dynamisch, maar op het moment erg onrustig. Maar wat betekend deze onrust voor ons, de jonge agrariërs, en welke invloed heeft het op onze mooie agrarische sector. Wat gaat er veranderen in Limburg en hoe zorgen wij, als jonge agrariërs, ervoor dat we op de kaart blijven staan?

Eigenlijk is het overbodig om deze vraag te stellen. Natuurlijk blijven we op de kaart staan!! Wij zijn essentiële groep in onze mooie provincie. De koeienboeren zorgen voor lekkere duurzame melk, de varkensboeren zorgen voor een gezond eerlijk stukje vlees en de akkerbouwers en telers werken tot de zon ondergaat om ervoor te zorgen dat de mensen lekker eten op tafel hebben staan. En natuurlijk moeten we de tuinders niet vergeten die o.a. voor de mooie bloemen op de tafel zorgen.

Er zijn veel negatieve berichten over de agrarische sector, maar ik laat me er niet door tegenhouden om trots over onze sector te praten. De erkenning voor de agrarische sector is er en wij mogen dat met zijn allen verder versterken. De agrarische sector hebben we, of je nu bourgondiër, vegetariër, veganist of flexitariër bent,  drie keer per dag nodig om lekker te kunnen eten.

Laten we samenwerken en de politiek laten zien dat de agrarische sector in Limburg een sector is waar we met zijn allen trots op mogen zijn!

Judith Verhoijsen