De laatste column

Dit is mijn laatste column als bestuurder van het Limburgs Agrarisch Jongeren Kontakt (LAJK). Vanaf 14 juni ben ik zowel afgetreden als vicevoorzitter maar ook als dagelijks bestuurder van het LAJK. Terug kijkend op de vijf jaar die ik mee heb gedraaid in het dagelijks bestuur van het LAJK heb ik ontzettend veel geleerd, veel mensen leren kennen en is mijn passie voor de agrarische sector alleen maar verder gegroeid. Het mooiste van mijn bestuurstijd vond ik de contacten met de agrarische jongeren en de jonge agrariërs! Er zit zoveel passie, toewijding en enthousiasme bij deze jongeren dat dit niet onopgemerkt mag blijven. De jeugd heeft de toekomst en ze staan te trappelen om te beginnen of het stokje over te nemen en zich verder te ontwikkelen!

 

Er wordt zoveel over de toekomt van de landbouw gepraat, over hoe het Limburgse landschap eruit moet gaan zien, over hoe een boer zou moeten gaan produceren, over wat er maatschappelijk gewenst is, over wat de provincie wil en wat de politiek wil maar nog veel te weinig MET de jonge agrarische ondernemers! Zij die het ‘moeten’ gaan doen. In de afgelopen periode hebben we geprobeerd ons gezicht te laten zien. Maar we zijn nog niet klaar.

 

Met de nieuwe voorzitter Willem Voncken, de kersverse nieuwe vicevoorzitter Maarten van Cruchten en de andere dagelijkse bestuurders blijft het dagelijks bestuur van het LAJK volop in beweging: het afronden van het huidige seizoen, maar vooral vooruit kijken naar het nieuwe seizoen! Doordat er regelmatig bestuurswisselingen zijn, komt er continue vers bloed in het bestuur met weer nieuwe ideeën en suggesties. Voor iedereen die twijfelt of het bestuurswerk iets voor hem/haar is: Ga de uitdaging aan! Ja, het is een intensieve periode en ja, de agenda loopt soms over maar je krijgt er zoveel inspiratie, energie, sector-  en mensenkennis voor terug!  Voor iedereen die de uitdaging aan gaat: Sta open voor ideeën, leer luisteren, blijf eerlijk, blijf vragen en blijf leren!

Het LAJK leeft!

 

Ilse Verhoijsen